lauantai 26. huhtikuuta 2014

Chia-vanukas

Sain ystävältäni syntymäpäivälahjaksi paketin kaikkea terveellistä. Yksi pussukoista sisälsi Chian siemeniä. Kerran olen tehnyt niistä raakakarkkeja. Ne olivatkin hyviä. Tällä kertaa päätin kokeilla miten vanukas taipuu. Tein vanukkaan mantelimaitoon, mutta ihan hyvin käy mikä tahansa maito (riisimaito, kookosmaito, kauramaito, soijamaito)... Marjoina käytin viime kesänä itsepoimittuja mansikoita. Tuoreet marjat voi latoa lasiin tai kulhoon sellaisenaan, jäiset marjat kannattaa survoa. Aikomuksenani oli syödä itse nuo molemmat annokset, mutta poikaystäväni halusi maistaa ja söikin sitten kokonaisen annoksen :D Oli kyllä raikas ja herkullinen jälkiruoka. Ensi kerralla taidan kokeilla kypsää mangoa vanukkaan kera...


Chia-vanukas
2,5 - 3 dl mantelimaitoa
3 rkl chian siemeniä
pari kourallista marjoja
(makeutusta halutessasi)
  1. Sekoita chian siemenet maidon sekaan ja annan seistä 5-10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen kunnolla uudelleen, ettei maidon sekaan jää siemenklimppejä.
  2. Laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
  3. Survo valitsemasi marjat. Tee vanukkaasta ja marjoista kerrosvanukas lasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti