sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kirpeän raikas banoffee

Rakastan kirpeää yhdistettynä makeaan. Perinteinen banoffee on itsestään aika makea pommi. Olenkin usein tuunannut banoffeen kirpeillä marjoilla, kuten karpaloilla tai vadelmilla, miksei myös punaviinimarjat tai puolukat kävisi. Aijai, kun on hyvää. Tässä ohjeessa kinuskitoffee on keitetty kondensoidusta maidosta, mutta helpommalla melkein pääsee, kun ostaa kaupasta valmiiksi karamellisoitua maitoa. Valmiilla kinuskilla tehtynä tämän piirakan tekemisessä ei kauaa nokka tuhise. Tykkään tästä helposta ja nopeasta piirakasta. Kondensoidun maidon voi etukäteen keittää ja laittaa kaappiin odottamaan. Se säilyy ihan yhtä kauan kuin keittämätönkin maito. Piirakan pyöräyttää ihan hetkessä herkuttelua varten. Tein piirakan neliönmalliseen irtopohjavuokaan, joka vastaa tilavuudeltaan 26 cm halkaisijaltaan olevaa pyöreää irtopohjavuokaa. Jos teet piirakan pienempään vuokaan, niin muotoile keksipohjasta reunat piirakalle. Pienemmällä vuoalla voi kerman määrän puolittaa. Osan kermasta voi myös korvata halutessa rahkalla.



Tarvitset:
200 g Digestive-keksiä
75 g margariinia tai voita
1 tlk (karamellisoitua) kondensoitua maitoa
4 dl kermaa vaahdotettuna
2 kypsää banaania
200 g karpaloita tai vadelmia
kanelia
kaakaojauhetta

1. Keitä kondensoitua maitotölkkiä kiehuvassa vedessä vähintään tunnin ajan. Jätä keitetty tölkki jäähtymään. Vaihtoehtoisesti voit ostaa valmiiksi karamellisoidun kondensoidun maitotölkin kaupasta.
2. Sekoita sula voi murskattujen keksien kanssa ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Levitä jäähtynyt karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Ripottele marjat ja viipaloitu banaani kinuskin päälle.
4. Vatkaa kerma ja levitä marjojen päälle. Sirota pinnalle kanelia ja kaakaojauhetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti