lauantai 7. lokakuuta 2017

Hävikistä herkuksi -banaanikakku

Jääkaapista löytyi taas mustia banaaneja. Ei auttanut muu kuin ruveta vääntämään banaanikakkua. Banaanikakku on siitä hyvä kuivakakku, että se on kaikkea muuta kuin kuiva. Kakun tein niillä aineksilla mitä kaapista löytyi. Tarkoitti sitä, että alkuperäisen reseptin kermaviilin korvasin kreikkalaisella jogurtilla, margariinin korvasin neitsytkookosöljyllä ja vähensin määrän puoleen, korppujauhot korvasin kookoshiutaleilla...


Tarvitset:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 kypsää banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
1 prk kermaviiliä (maustamatonta jogurttia)
200 g voisulaa (1 dl neitsytkookosöljyä)
3 dl vehnäjauhoja
(ripaus kanelia)

Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon muussatut banaanit ja kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon vielä jogurtti ja voi/margariini/öljy. Paista uunissa tunnin verran 200 asteessa. Anna jäähtyä tunnin verran ennen kumoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti