torstai 24. tammikuuta 2019

Palak paneer

Joka vuosi päätän syödä enemmän kasviksia/kasvisruokaa, mutta aina se jotenkin vaan jää. Bongasin netistä hyvännäköisen ruoka-annoksen ja päätin testata. Ruoka oli tietenkin palak paneer ja valitsin ensimmäisen reseptin testattavaksi, joka löytyi googlen haulla. Oli tosi helppo ja nopea ohje. Söimme kastikkeen jasminriisin kanssa, koska eihän meidän perheessä muuta riisiä syödä... Ei välttämättä ihan autenttisin intialainen ruokakokemus kiinalaisista astioista tarjoiltuna, mutta hyvää oli. Lisäsin ruokaan myös kikherneitä ja tein sen kookosmaitoon. Kirjoitan reseptin alle niin kuin sitä itse sovelsin/muokkasin. Tykkäsimme koko perhe ihan hirveästi. Taapero suorastaan rakasti.


Tarvitset:
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
tilkka öljyä

1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl suolaa

2 pss (pirkan a 150 g) pakastepinaattia
1 tlk kikherneitä
2 dl kookosmaitoa
200 g leipäjuustoa

Freesaa silputtu sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä pehmeäksi. Lisää mausteet. Sulata joukkoon pinaatit. Lisää joukkoon valutetut kikherneet ja kookosmaito, kiehauta kookosmaito. Lopuksi kuutioitu leipäjuusto. Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti