maanantai 20. toukokuuta 2019

Snickers-kakku

Pienenä rakastin Raider-/Twix-patukoita, mutta aikuisiällä olen ruvennut pitämään Bountysta ja Snickersistä. Siis juuri niistä patukoista, jotka lapsena jäivät aina syömättä. Ystäväni luona talvella pääsin maistamaan snickers-kakkua ja resepti piti sen jälkeen myös itselleni tallentaa arkistoon. Tein tätä kakkua, kun tavattiin parin ystäväperheen kanssa. Alkuperäinen resepti on täältä. Tein kakun 20 cm vuokaan ja kinuskikreemitäytteen tein noin tuplana. Kakun paistoin pakkaseen jo pari päivää aiemmin ja täytteen/koristelun tein tarjoilupäivänä. Kirjoitan reseptin alle niin kuin sen itse tein.


Pohja (20 cm vuoka): 
50 g voita/margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 prk ranskankermaa
1 dl maitoa/tuoremehua
2 munaa

Kinuski:
2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl (fariini)sokeria

Täyte:
200 g voita
3 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
keitetty kinuski

Koristeluun:
suolapähkinöitä
150 g sulaa suklaata
1 rkl voita

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin. Kaada joukkoon ranskankerma, neste ja munat. Sekoita taikina sekaisin ja kaada voideltuun/jauhotettuun vuokaan. Paista noin 40 minuuttia uunin alatasolla, kunnes kakku on kypsää. Jäähdytä ja pakasta kakku tarvittaessa. 

Sekoita kattilassa kinuskia varten kerma ja sokeri, keitä keskilämmöllä. Kinuski on valmista, kun kinuskitippa pysyy kasassa tiputtaessa vesilasiin. Jäähdytä kinuski. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt kinuski.

Leikkaa kakku 3 osaan ja täytä välit kinuskikreemillä ja (murskatuilla) pähkinöillä. Voit jättää halutessasi osan täytteestä myös kakun kuorruttamiseen. Laita kuorrutettu kakku jääkaappiin jäähtymään. Sulata koristelua varten suklaa ja voi. Jäähdytä sula suklaa ja kaada kakun päälle. Koristele pähkinöillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti