perjantai 13. maaliskuuta 2020

Uunifetapasta parsakaalilla

Uunifetapastaa olemme tehneet siitä asti, kun siitä tuli someilmiö. Alkuperäinen resepti löytyy Liemessä-blogista, mutta meille se on vähän liian tuhtia sellaisenaan. Olemmekin modanneet sen sopivaksi makuumme lisäämällä joukkoon parsaalia ja vähentämällä fetan määrää suhteessa pastan määrään. Alle kirjoitan reseptin sellaisena kuin me sitä teemme. Taaperomme ei välitä parsakaalista, mutta mielellään syö muuten tuota pastaa. 



Tarvitset:
1 pkt/250 g fetaa/kreikkalaista juustoa
1 dl oliiviöljyä
400g tai enemmän parsakaalia
500 g tai enemmän minitomaatteja
500 g pastaa/spagettia
(1 chilin palko)
3 kynttä valkosipulia 
suolaa ja mausteita oman maun mukaan

Laita uuni lämpiämään 230 asteeseen. Pyörittele kasvikset vuoan pohjalla öljyssä. Tee kolo keskelle ja aseta feta siihen. Ripottele kaiken päälle valkosipuli ja halutessasi chili pilkottuna. Laita vuoka uuniin noin 20 minuutin ajaksi, kunnes kasvikset ovat kypsyneet/pehmenneet. Laita samalla pastakattila/-vesi kiehumaan. Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita valmis pasta vuoassa kasvisten ja juuston kanssa kunnolla sekaisin ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti