maanantai 25. toukokuuta 2015

Pannacotta hyytelösokerilla

Sain Buzzadorilta testiin Dansukkerin hyytelösokeria. Dansukkerilla on kahta erilaista hyytelösokeria. Hyytelösokeri Multi sopii maitopohjaisille tuotteille ja tavallinen hyytelösokeri taas toimii paremmin happamien tuotteiden kanssa. Hyytelösokeri Multilla saa tehtyä pehmeitä lusikoitavia jälkiruokia, siitä ei tule yhtä kiinteää kuin liivatetta käytettäessä. Hyytelösokeri multi on 100% kasviperäinen, joten sopii hyvin esimerkiksi vegaaneille. Dansukkerin tavallinen hyytelösokeri on myös kokonaan kasviperäinen. 

Päätin kokeilla pannacotan tekemistä Multilla. Tällä kertaa koemaistajiksi joutuivat kaikki 3 siskoani sekä 2-vuotias siskonpoikani ja poikaystäväni. Tarjosin pannacottaa pakasteesta sulatetulla (itsekeräämälläni) hillalla sekä pakastevadelmilla. Pannacotta maistui kaikille erinomaisesti! :) Ainoa miinuspuoli tässä oli, että hyydyttämiseen tarvittiin suhteellisen paljon sokeria, joten jälkkäristä tuli aika makea. Makeuden sai kuitenkin hyvin kompensoitua happamilla marjoilla.

Ohje:
5 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeri multia
tuoreita tai pakastemarjoja tarjoiluun

Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Lämmitä kiehuvaksi koko ajan lusikalla sekoittaen. Keitä vielä puoli minuuttia. Kaada tarjoilukulhoihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli. Tarjoile tuoreiden tai pakastemarjojen kera.




1 kommentti: