torstai 11. kesäkuuta 2015

Limepersikkajogurttijäätelö

Kesällä on mukava vilvoitella jätskillä. Itse olen heikkona hedelmäisiin makuihin. Lempimakujani ovat solerot, sorbetit, frozen yoghurtit marjojen ja hedelmien kera sekä Pirkan Amppari! :D Törmäsin joku aika sitten Jerryn keittiössä -blogin jogurttijäätelön reseptiin, pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. Saatavuus ongelmien takia käytin alkuperäisen reseptin sitruunan tilalla limeä ja tuoreiden persikoiden tilalla säilykettä. Aktiivista aikaa ei jäätelön tekemiseen paljoa kulunut, odottamista sitäkin enemmän. Minun jäätelökoneeni astia piti laittaa edellisenä iltana pakkaseen ja olin niin malttamaton, etten jaksanut jäähdyttää massaa kunnolla ennen kuin tuuppasin sen jätskikoneeseen. Massa oli liian lämmintä ja se ehti sulattaa sekoituskulhon ennen kuin jäätelö oli kokonaan tekeytynyt. Jouduin siis laittamaan puolijähmeän jäätelön pakkaseen ja pääsinkin vasta seuraavana päivänä maistelemaan sitä. Jäätelöstä tuli ihanan raikas ja kesäinen. Nam! :)


Tarvitset:
6 säilykepersikan puolikasta
1 dl sokeria
2 limen raastettu kuori
5 cl vodkaa
500 g turkkilaista jogurttia

Sekoita sauvasekottimella tai blenderillä persikat, sokeri, limen kuori ja vodka tasaiseksi. Lisää joukkoon jogurtti. Jäähdytä massa jääkaapissa kylmäksi. Prosessoi jäätelökoneessa. Nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti