torstai 10. joulukuuta 2015

Suklainen After Eight -juustokakku

Tein taas minttuista juustokakkua. Tällä kertaa sulatin joukkoon suklaata, joten täytteestä tuli vaalean ruskeaa. Piti taas matkan varrella säveltää, kun oli sokeri mystisesti kadonnut. Korvasin sen tomusokerilla, toimi oikein hyvin. Tein kakun poikaystäväni siskon tupareihin, mutta koska herkkuja oli niin paljon niin kakkua jäi noin puolet jäljelle. Vein sen seuraavana päivänä töihin työkavereille ja se sai oikein paljon kehuja siellä.


Pohja:
350 g Pirkka Daniela mintunmakuinen täytekeksi
100 g voita tai margariinia

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
4 dl vispikermaa
3 dl tomusokeria
0,5 dl maitoa
100 g After Eight - suklaata
oman maun mukaan minttuöljyä tai -esanssia
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa ja taputtele halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Notkista kulhossa maustamaton tuorejuusto ja sekoita joukkoon sula maitosuklaa, tomusokeri ja maito. Vatkaa kerma ja sekoita tuorejuustosuklaaseokseen. Lisää joukkoon myös pieneksi pilkotut After Eight -palaset. Purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet ja sulata ne kiehuvassa vesitilkassa. Lisää sula liivateneste ohuena vanana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada lopuksi hyvin sekoitettu täyte keksipohjan päälle ja jätä jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti