keskiviikko 15. lokakuuta 2014

After Eight -kakku

Luukusta kolahti taas Leivotaan-lehti (6/2014). Sieltä löytyi tämä minttusuklaisen sokerikakun ohje. Sopivasti sattui olemaan kaapissa myös piparminttuöljyä ja After Eight-suklaata. Ihanan minttuinen tästä kakusta tuli. Kuorrutus oli varsin maittavaa, vaikka minulla olikin ongelmia sen hyytymisen kanssa. Kopioin alkuperäiseen ohjeen sellaisenaan alle. Itse tein kakun tuplana isompaan suorakateenmuotoiseen vuokaan.Tätäkin kakkua tarjoilin kolmekymppisilläni. Tämän lisäksi tein piimähyytelökakkua ja mustikkaraakakakkua.


Kakku:
3 munaa
2,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl täysmaitoa
1-2 tl piparminttuaromia (tai 1-2 tippaa piparminttuöljyä)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
50 g After Eight-suklaata

Kuorrutus:
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl täysmaitoa
0,5 dl hunajaa (mieluiten akaasia)
150 g tummaasuklaata (70 %) karkeaksi rouhittuna
1-2 tl piparminttuaromia (tai 1-2 tippaa piparminttuöljyä)

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä noin 1,5 litran kuivakakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi kasarissa. Lisää maito ja piparminttuaromi (tai piparminttuöljy). Sekoita seos munasokerivaahtoon.
4. Sekoita keskenään kuivat ainekset (jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola). Lisää taikinaan ja sekoita hyvin. Kaada valmis taikina vuokaan.
5. Taittele After Eight-palat kahtia ja painele taikinaan.
6. Paista kakkua uunin keskitasolla puolisen tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä ritilällä leivinliinan alla.
7. Kuorrute: Kiehauta kerma, maito ja hunaja kattilassa. Lisää suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut ja seos on sielää.
8. Sekoita joukoon piparminttuaromia makusi mukaan. Levitä kuorrute kakulle.
9. Koristele kakku mielesi mukaan esim. tuoreilla mintunlehdillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti