lauantai 25. lokakuuta 2014

Minttusuklaajuustokakku (ilman liivatetta)

Kutsuin kylään lukioaikaisia ystäviäni. Siitä on jo 11 vuotta, kun kirjoitin. Sen jälkeen lukiokaveriporukkamme hajautui opiskelemaan ympäri Suomea eri kaupunkeihin. Olemme tavanneet epäsäännöllisesti  pari kolme kertaa näiden 11 vuoden aikana. Edellisestä tapaamisesta olikin pari vuotta. Oli kyllä kiva nähdä tyttöjä. Oli todella hauska ilta. Tein illanviettoa varten minttusuklaajuustokakkua. Jätin liivatteen pois, koska osa ystävistäni syö pääosaksi kasvisruokaa, joten en tiennyt heidän suhtautumistana liivatteeseen. Samoin tein kakun vähälaktoosisena ihan varmuuden vuoksi. Suklaata laitoin kakkuun aika paljon. Ihan vain sen takia, että kakku joten kuten hyytyisi. Tuli hyvä kakku ja kaikille onneksi maistui. Minulla ei sattunut olemaan käsillä kuin 23 x 23 cm neliönmallinen reunapohjavuoka, joten kakusta tuli aika ohut. Tuo vuoka vastaa 26 cm:n halkaisijaltaan olevaa pyöreää vuokaa. Kakun voi hyvin tehdä pienempäänkin vuokaan.


Pohja:
200 g minttutäytteisiä suklaakeksejä (esim. daniela tai domino)
50 g voita tai margariinia

Täyte:
180 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
260 g tummaa suklaata (50 %)
2,5 dl vispikermaa
50 g pätkistä rouhittuna

Murskaa keksit ja sekoita sulaan rasvaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään odottamaan täytteen valmistumista. Sekoita sokerit tuorejuuston joukkoon. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita sula suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita sekin täytteen joukkoon. Sekoita lopuksi täytteeseen vielä rouhittua pätkistä. Kaada täyte pohjan päälle ja laita vähintään pariksi tunniksi hyytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti