sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Piimähyytelökakku

Kutsuin viikonloppuna ystäviäni kylään "maalle" juhlistamaan kolmekymppisiäni. Leivoin sinne tätä "valejuustokakkua". Aiemmin rakastin juustokakkua. Leivoin lempijuustokakkuani ensin siskoni häihin ja sitten vielä hyvän ystäväni häihin yhteensä 30 kakkua. Siskoni häistä lähtien äitini on päässyt juustokakkujen makuun ja onkin leiponut niitä joka varmaankin joka viikonloppu sen jälkeen. Häistä on varmaan 3 vuotta... Jokaisella perheenjäsenellämme tulee tuo kakku korvista ulos :D Halusin kokeilla piimähyytelökakkua, koska sen sanotaan olevan raikkaampi versio juustokakusta. Olihan se! :) Suosittelen! 

Kakku oli todella nopea tehdä. Itselläni on poikaystävän mummolta peritty monitoimikone käytössä, jolla sain murskattua keksit ja tehtyä samalla keksipohjan. Samalla koneella sain vaahdotettua kermankin. Ei mennyt valehtelematta kuin 15-20 minuttia itse kakun tekemiseen. Tein kakun edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan. Seuraavana aamuna tein kiilteen ja siihen meni ehkä 5 minuuttia. Tämä on todellinen pikakakku, jos on välineet kunnossa :D Huonommillakaan vehkeillä tuskin kestää puolta tuntia kauempaa. :)


Pohja:
200 g Digestive-keksiä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
4 dl piimää
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
8 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Kiille:
2 dl mangososetta (Bonne)
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Pingota irtopohjavuoan väliin leivinpaperi. Sekoita murskatusta keksistä ja sulaneesta voista seos ja painele vuoan pohjalle. Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita piimä ja sokerit kulhossa. Lisää vatkattu kerma piimän joukkoon. Kieuhata sitruunamehu ja sulata sinne pehmenneet liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Kaada liivateseos ohuena vanana piimäkermaseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kieuhata vesi ja sulata sinne pehmenneet liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Kaada liivateseos ohuena vanana mangososeen joukkoon ja sekoita kunnolla. Kaada kiilleseos piimäkakun päälle ja anna hyytyä vielä parisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti