maanantai 13. lokakuuta 2014

Purepisteen raakakakkuresepti: Mustikkakakku

Tein kolmekymppisilleni tarjolle piimähyytelökakun lisäksi Purepisteen Naistenpäivän raakakakkukurssilla ollutta mustikkaraakakakkua. Vaihdoin alkuperäisen ohjeen luumut taateleihin ja kookospalmusokerin ruokosokeriin, koska niitä sattui olemaan kaapissani. Tein kakun aamulla jääkaappiin hyytymään ja tarjoilin sen illalla vierailleni. Kakku oli aika kiinteää suoraan jääkaapista otettuna. Maistoin sitä uudelleen parin tunnin pöydällä seisomisen jälkeen, kun täyte oli vähän sulaneempaa ja olenkin sitä mieltä, että se oli lämpimämpänä parempaa. Kakku ei ole mitenkään yltiömakea, joten se oli juuri minun makuuni sopivaa! :)


 
Pohja:
2 dl kaakaopapuja
4 dl kuivattuja luumuja (taateleita)
2 rkl kookosöljyä
2 dl mulperimarjoja
2-3 tl kanelia
1 dl kookospalmusokeria (ruokosokeria)
Hyppysellinen Himalajan Kristallisuolaa
muutama rkl kookosöljyä tai kaakaovoita

Jauha hienoksi tehosekoittimessa tai blenderissä ensin kaakaopavut. Laita ne kulhoon. Seuraavaksi jauhetaan luumut, joiden seassa on pari ruokalusikallista kookosöljyä. Kuivahedelmiin sekoitettu pieni kookosöljy määrä auttaa huomattavasti niiden hienontamista – “liukkaat” kuivahedelmät eivät jää terään kiinni!  Laita luumusössö kulhoon papujen kaveriksi. Jauha vielä lopuksi mulperimarjat, ja lisää kulhoon mausteet ja sokeri. Kanelin määrää kannattaa maistella – sitä voi laittaa enemmänkin! Sekoita taikina huolellisesti ja tarkista koostumus. Jos arvioit, että koostumus vaatisi vielä hieman kostuketta hyytyäkseen hyvin (paloiksi leikattavaksi) – lisää pari ruokalusikallista kookosöljyä tai kaakaovoita. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita joko pakastimeen tai jääkaappiin hyytymään.

Täyte:
2 dl pakastemustikoita
4 dl mantelijauhoja tai cashewpähkinöitä
1 dl vettä tai kookosvettä
1 dl kaakaovoita
2 dl kookosöljyä
noin ½ dl hunajaa
Hyppysellinen imalajan Kristallisuolaa
 
Laita blenderikannuun tai tehosekoittimeen kaikki raaka-aineet lukuun ottamatta kookosöljyä ja kaakaovoita. Hurauttele mahdollisimman tasaiseksi. Lisää sitten sulatetut rasvat hitaasti ja kokoajan sekoittaen. Tarkista lopuksi massan paksuus (vielä voi lisätä mustikoita tai pähkinää paksuuden saamiseksi) ja kaada valmis massa vuokaan pohjan päälle. Hyydytä kunnes massa on kiinteää. Koristele  valmis kakku herkullisilla pensasmustikoilla, kauniin vihreillä mintun tai melissan lehdillä ja syötävillä kukilla – saat niin kesä kuin talvijuhlapöytään upean ja helpon herkun joka maistuu kaikkien suuhun!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti