perjantai 24. lokakuuta 2014

Neulakintaat suomeksi

Olin viime viikonloppuna kansalaisopiston Neulakinnaskurssilla. Kurssia käydään kahtena lauantaipäivänä kahden viikon välein. Viime viikonloppuna oli siis ensimmäinen kurssipäivä. Opettelimme ekana päivänä neulakinnastekniikan perusteita. Sunnuntaina, kurssilla opetettujen perusteiden avulla rupesin tekemään ensimmäisiä neulakintaitani Novitan Puro-langasta (väri: Aamurusko). Minulla ei ollut ohjeita näihin lapasiin, päästäni vain vetelin ja sovelsin. Sovittaen tein nämä lapaset ihan lapasen näköisethän niistä tulikin. 

Suomessa tunnetaan 3 erilaista neulakinnas/punontatekniikkaa. Nämä ovat suomeksi, venäjäksi ja pyöräyttäen neulominen. Minun lapaseni on tehty suomeksi (2+2). Neulakinnasompelussa kinnasneulaa ja toisen käden peukaloa avulla käyttäen punotaan, pudotetaan ja nostetaan lankalenkkejä. Tekniikka muistuttaa ehkä enemmän virkkaamista kuin neulomista. Neulakinnastekniikasta voi käydä lukemassa lisää esim. täältä. Kinnasneulani olen ostanut Ullaka:n nettikaupasta.

Aloitukseni tein tämän videon ohjeiden mukaan. Täältä löytyy pdf:nä ohjeet suomeksi (2+2)-tyyliin.







1 kommentti:

  1. Hienot kintaat, mahtavaa! Juuri noin neulakintaat tehdäänkin, soveltaen ja sopivaa kokoa ja mallia hakien. Se onkin oleellinen ero esim. neulomiseen, että ei ole silmukkamääräisiä ohjeita tarkkoine kavennuksineen ym.

    VastaaPoista