tiistai 7. lokakuuta 2014

Pätkiskakku

Leivontani perustuu yleensä siihen, että katson ensiksi mitä kaapistani löytyy ja sitten etsin sopivan reseptin. Tällä kertaa minulla oli kaapissa pätkiskonvehteja. Löysin pätkiskakun ohjeen täältä. Tein kakun pienin muutoksin puolitoistakertaisena suorakaiteen muotiseen teräsuunivuokaan, joka on kokoa 24 x 34 cm. Alkuperäisen ohjeen maustamattoman jogurtin vaihdoin jääkaapistani löytyneeseen pehmeään rahkaan ja vaniljakastikkeeseen. Tällä kakulla juhlittiin töissä kolmekymppisiäni. Kyllä huomaa, että talvi tulee ja sisällä ei ole ollenkaan luonnonvaloa niinä aikoina kuin on itse kotona. Kuvista tulee aivan kaameita :D Kakku maistui huonoista kuvista huolimatta hyvältä.




Pohja:
7,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
4,5 rkl kaakaojauhetta
225 g voita tai margariinia
110 g pätkis-konvehteja
2 dl pehmeää rahkaa
1 dl vanhan ajan vaniljakastiketta
5 pientä munaa

Kuorrutus:
250 g suklaata
150 g voita tai margariinia
koristeeksi pätkistä muruina tai paloina

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata pätkikset voin joukkoon. Lisää pätkisrasvaseokseen vuorotellen maustamaton jogurtti ja munat hyvin vatkaten (käsin).
3. Sekoita taikinan joukkoon kuivat aineet.
4. Paista noin tunnin ajan 175 asteessa. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa.
5. Sulata kuorrutusta varten suklaa ja voi. Kaada jäähtyneen kakun päälle. Koristele pätkismuruilla.

2 kommenttia:

  1. Tämä jäi kirjanmerkkeihin, tuo näyttää taivaalliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää, ei kai tuolla suklaamäärällä voi hirveän pieleen mennä! :D

      Poista