torstai 23. syyskuuta 2021

Vegaaniset browniet

 Sain kutsun illanistujaisiin, jonne lupasin leipoa jotain herkkua. Myöhemmiin kuulin, että pitäisi olla vegaanista, joten meni suunnitelmat uusiksi ja piti etsiä jokin hyvä resepti. Törmäsin tähän vegaanisen brownien reseptiin ja päätin laittaa sen testiin. Näistä tuli todella meheviä ja suussasulavia. Paljon tuli kehuja. Ovat sen verran tuhteja, että montaa palaa ei todellakaan tarvinnut syödä. Leivoin pellillisen näitä eli alkuperäisen reseptin tuplana. Alle kopioin reseptin alkuperäisenä.




(n. 15 palaa. Tupla-annoksesta saat pellillisen.)


Tarvitset:
100g maidotonta margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 1/2 dl kahvia tai maitoa (mieluummin kahvia)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
150g tummaa suklaata, vegaanista

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Sulata margariini ja 50g suklaasta. Sekoita sen joukkoon sokerit. Lisää joukkoon kahvi tai maito. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset sekaisin. Pilko loput suklaasta rouheiksi palasiksi. Sekoita ¾ siitä taikinan joukkoon. Painele taikina n. 15×25 cm vuoan pohjalle tai minkä tahansa vuoan pohjalle (koska se ei leviä) n. 2 cm kerrokseksi. Ripottele loput suklaarouheet päälle. Paista brownieseja uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Huomiot paistamisesta: Paistaminen on se kaikista kriittisin vaihe, eli älä vaan päästä niitä kuivamaan. Browniet jähmettyvät vielä paljon lisää jäähtyessään eli ota ne uunista ulos, kun vuoan keskellä olevat browniet tuntuvat pehmeiltä, mutta pari senttiä reunoista on jo melkein läpikypsää. Omassa uunissani kului 15 minuuttia, kaverini raportoi 22 minuuttia. Riippuu myös taikinakerroksen paksuudesta, sillä yhdellä testikerralla uunissa kului vieläkin pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti