torstai 23. syyskuuta 2021

Omenapiirakka

 Maistoin kaverin luona tätä hehkutettua #somenapiirakkaa, joka on alunperin Gastronaatti II - kirjasta. Reseptin löydät täältä. Pohjaan tulee mantelijauhoja, joten se on hieman erilainen verrattuna tavallisiin omenapiirakoihin. Kopioin reseptin alle sellaisenaan.



    Pohja:
    200 g pehmeää voita
    2 1/2 dl sokeria
    2 kananmunaa
    1 1/2 tl leivinjauhetta
    1 tl kardemummaa
    3 dl vehnäjauhoja
    1 dl mantelijauhoja


    Päälle
    n. 10 kirpeää, mieluiten kotimaista omenaa (1 1/4 l lohkoja)
    1 rkl sokeria
    1 tl kanelia

    Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunivuokaan tai hyvin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle. Pese ja kuivaa omenat. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista kota, kotimaisia ei tarvitse kuoria. Lado omenaviipaleet tiiviisti taikinan päälle. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kipossa ja ripottele omenalohkojen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se ruskettuu kevyesti. Syö jäähtyneenä, vielä hiukan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti