keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kana-avokadopasta

Tein taas sitä kuuluisaa avokadopastaa. Tuunasin sitä paistamalla sekaan kanaa ja käyttämällä yrttinä korianteria. Keittiökirjastostani löytyy molemmat Safkaa-keittokirjat. Niistä olen tehnyt savulohipastaa, lime-anjovispastaa sekä maailman maukkainta varhaiskaalisalaattia. On kyllä hyvät kirjat, kun noin monta reseptiä on päässyt jo kokeiluun! :) Alla löytyy minun versioni tuunatusta avokadopastasta niin kuin sen tällä kertaa tein. Lisäksi lopusta löytyy kuvana alkuperäinen resepti.Oijoi, olipa hyvää, jopa seuraavana päivänä kylmänä syötynä.



Tarvitset:
1 sipuli silputtuna
400 g kanan filettä suikaleena
4 valkosipulinkynttä
1 iso mieto kokonainen chili
2 limen mehu
3,5 kypsää pientä avokadoa (jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu, jätä se toiseen kertaan)
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
ruukullinen korianteria silputtuna
100 g raastettua parmesaania
500 kierrepastaa
Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkopulinkynnet ja chili pieneksi ja laita ne kulhoon. Purista limen mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna korianteri ja raasta parmesaani. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, yrttisilppu sekä parmesaaniraaste. Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton. 
 
Freesaa sipuli pannulla tilkassa oliiviöljyä. Heitä kanasuikaleet sekaan ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta al dente hyvin suolatussa vedessä (pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle, ota tilkka lusikkaan ja maista. Suolattomassa vedessä keitetty pasta on – jos mahdollista – pahempaa kuin ylikypsä pasta.) Ota talteen desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele pasta ja kana tarjoilukulhossa hyvin sekaisin kastikkeen kanssa. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti