lauantai 30. syyskuuta 2017

Sienipekonipiirakka (pellillinen)

Käytiin ystäväni kanssa tänään sienessä, löysimme kantarelleja ja suppilovahveroita. Sienisaaliista tuli vaatimaton, mutta saaliista tehdystä piirakasta kaikkea muuta. Varoituksen sanana, että tätä piirakkaa en suosittele laihduttajille. Pohja oli maukasta ja täyte mehevää. Ihan yksi pala ei tainnut riittää meikäläiselle.


Pohja:
350 g margariinia tai voita
3 munaa
8 dl vehnäjauhoja
3 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 sipulia
200 g pekonia
2 litraa tuoreita sieniä
mausteita (suolaa, pippuria)
5 dl kermaa (sipuli & juusto)
5 munaa
175 g juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset pehmeäksi taikinaksi ja taputtele pellin pohjalle. Kuullota pannulla sipuli ja pekonit. Lisää joukkoon silputut sienet ja paista kasaan. Kaada ylimääräiset nesteet pois ja mausta oman makusi mukaan. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste. Kaada täytteen päälle. Paista uunissa 180 asteessa puolisen tuntia, kunnes piirakka on pinnasta kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti