sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Siemennäkkileipä

Siemennäkkärit sopii hyvin syötäväksi lämpimien keittojen kanssa ihan sellaisenaan tai voideltuna. Tällä kertaa näkkäreitä syötiin myskikurpitsakeiton kera. Tähän sopivat mitkä tahansa siemenet. Itse laitoin tällä kertaa seesamin, pellavan ja kurpitsan siemeniä. Näkkäri pysyy paremmin kasassa, jos pienempiä siemeniä on suhteessa enemmän kuin isompaa.



Raaka-aineet:
13 rkl pienijyväistä siementä (esim. seesam tai pellava)
10 rkl isojyväistä siementä (esim. aurinkonkukka tai kurpitsa)
3 kananmunaa
6 rkl leseitä (kaura, vehnä tai ruis)
4 rouhaisua merisuolaa myllystä


1. Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen.
2. Sekoita kaikki ainekset ja levitä pellille tasaisesti.
3. Paista noin 20-30 minuuttia. Mitä kauemmin paista sitä rapeampaa näkkäristä tulee.
4. Leikkaa heti lämpimänä annospaloihin.
5. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti