lauantai 11. tammikuuta 2014

Paistettua nuudelia

Tätä herkkua teen yleensä pho-keitosta ylijääneistä aineksista. Tällä kertaa minulla jäi vähän pho-lientä,  kypsää kanaa ja naudanlihaa, pho-nuudeleita, kevätsipulia ja limeä. Loput aineksista ovat sellaisia mitä minulta yleensä löytyy jääkaapista ja muista maustekaapeista. Tämä resepti on saanut vaikutteita thaimaalaisesta Pad Thaista, mutta ei tätä varmaan ihan siksi voi kutsua.

Resepti (1 annos):

silputtua kevätsipulia
silputtua sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana tai ituja sopiva määrä

1,5 rkl hoisin-kastiketta tai osterikastiketta
0,5 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta
1 tl tamarinditahnaa
1 tl ruokosokeria

1 rkl öljyä
kypsää kanaa viipaleina/suikaleina
kypsää naudanlihaa viipaleina/suikaleina
250 g kypsää pho-nuudelia
1 dl pho-lientä tai mitä tahansa kanalientä

1 kananmuna
(1 chilin palko)


limen mehua
kourallinen paahdettua pähkinöitä

1. Laita pho-nuudelit likoamaan kuumaan veteen puoleksi tunniksi, jos ne ovat vielä raakoja. Valuta pehmenneet nuudelit lävikössä.
2. Silppua aluksi sipulit, kevätsipulit ja valkosipulit. Suikaloi porkkana mahdollisimmat pieniksi tikuiksi.
3. Paahda pähkinät, jos ne eivät ole valmiiksi paahdettua
4. Sekoita kastikkeen ainekset: hoisin-kastike, kalakastike, tamarindi ja sokeri
5. Freesaa sipuli ja valkosipuli pannulla. Heitä sekaan nuudelit, porkkanatikut ja kanaliemi. Paista nopeasti kypsiksi.
6. Vedä nuudelit pannun reunalle ja paista pannun keskiosassa kananmuna. Heitä sekaan kypsät kanat ja lihat ja sekoita tasaiseksi.
7. Leikkaa halutessasi sekaan vielä yksi chilin palko. Lisää kastike wokkiin ja sekoita tasaisti.
8. Kaada lautaselle ja purista limen mehua maun mukaan päälle. Koristele annos pähkinöillä ja kevätsipulilla.

1 kommentti: