keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Taivaallinen linssikeitto

Bongasin Halo-blogista taivaallisen linssikeiton reseptin. Rakastan intialaisissa/nepalilaisissa ravintoloissa juuri niitä linssiruokia. En ole kuitenkaan itse koskaan uskaltanut/jaksanut ryhtyä linssikeittohommiin. Tänään kuitenkin kokeilin. Resepti on todella helppo. Tuoksu oli huumaava jo keittovaiheessa. Keitto oli herkullista! :) Tämä resepti jää arkistoon. Laitoin cayenne-maustetta aika runsaalla kädellä, koska olin vielä niin kylmissäni kotimatkapyöräilyni jäljiltä. Kannattaa laittaa vähemmän, jos ei pysty kovin tulista syömään. Puolita ohje, jos syöt yksin. Tästä riitti meidän taloudelle yhdeksi päivälliseksi ja minulle seuraavan päivän lounasevääksi.


Keitto (3 litran kattila):
2 rkl voita
1 iso sipuli silputtuna
2 kynttä valkosipulia silputtuna
2 tl kurkumaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl cayenne-maustetta
2-3 tl suolaa
800 g tomaattimurskaa
1,1 l vettä
3 dl (noin 200 g) punaisia linssejä kuivana
2 dl kermaa

Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä. Kuullota mausteet, sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää sitten linssit joukkoon. Anna porista puolisen tuntia. Lisää kerma joukkoon ja keitä vielä noin 5-10 minuuttia.

1 kommentti: