maanantai 3. marraskuuta 2014

Helppo Butter Chicken haudutuspadassa (Crock Pot)

Intialaisessa ravintolassa suurintaherkkuani on Butter Chicken linssimuhennoksen ohella. Tein joku aika sitten taivaallista linssikeittoa. Se oli niin hyvää, että olenkin sitä tehnyt pari kertaa uudelleenkin jo tuon postauksen jälkeen. Näin vähän aikaa sitten facebookissa jonkun valmistaman Butter Chicken -annoksen. Kuola rupesi valumaan ja pakko oli ruveta tutkimaan haudutuspata reseptejä. Löysin englanninkielisen reseptin, jonka käänsin tuohon alle. Minulla sattui olemaan jääkaapissa kermaviiliä, joten korvasin jogurtin sillä. Korvasin garam masalan maustekaapistani löytyneeltä tandoori masalalla. Omistan 2 erikokoista hauduspataa, jotka ovat jääneet harmittavan vähälle käytölle. Tätä reseptiä varten otin käyttöön 3,5 litran CrockPotin. Tarjoilua varten keitin riisiä ja paistoin tein itse Naan-leipää.


Tarvitset: 
½ sipuli silputtuna 
500g kanan rintafilettä kuutioituna
400 g kookosmaitoa
reilu dl turkkilaista jogurttia
reilu ½ dl kermaa
170 g tomaattipyrettä
3 kynttä valkosipulia silputtuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl curryjauhetta
1-2 tl currytahnaa
2 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl cayennepippuria
1/4 tl suolaa
 2 rkl  voita

Sekoita kulhossa kookosmaito, jogurtti ja kerma. Sekoita joukkoon myös tomaattipyre, valkosipuli, inkivääri ja kaikki mausteet. Öljyä tai voitele pata. Ripottele sipulit padan pohjalle. Kaada kanakuutiot sipulin päälle ja lopuksi kaada kookosmaitoseos kanan päälle, niin että se peittyy. Lisää voi perään ja peitä kannella. Hauduta 4 tuntia korkeammalla lämmöllä tai sitten 6-8 matalammalla lämmöllä. Voit hämmentää keitosta kerran tai pari haudutuksen aikana tai jättää hämmentämättä. Maista lopuksi vielä tuotosta ja lisää oman maun mukaan suolaa ja pippuria. Itse lisäsin aika roimasti suolaa. Tarjoa Butter Chicken riisin ja Naan-leivän kera.

Jos sinulla ei ole haudutuspataa niin voit valmistaa ruuan liedellä tai uunissa. Liedellä: ruskista kana padassa ja lisää loput ainekset pataan. Anna hautua tunnin tai kunnes kastike on paksuuntunut ja kana on kypsää. Uunissa: laita kaikki ainekset uuninkestävään pataan ja peitä kannella. Paista noin 175 asteesssa tunti tai pari, kunnes kastike on paksuuntunut ja kana kypsää.

1 kommentti: