sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Toscakakku

Tein isänpäiväksi omalle isälleni ja appiukolleni Toscakakkua Valion ohjeella. Tämä oli ensimmäinen kertani, kun tein toscakakkua. Kakuista tuli ohjeen mukaan tehtynä oikein onnistuneet. En muistanut reseptiä ruokakaupassa, joten ostamani mantelilastut riittivät vain yhteen kakkuun. Toiseen kakkuun laitoin mantelilastujen sijasta murskattua pähkinää. Minulla oli sekoitus para- ja hasselpähkinää ja kuorittuja kokonaisia manteleita. Valmiin kakun voi myös pakastaa. Ylempänä kuvia perinteisestä toscakakustani ja alempana kuvia vaihtoehtokakusta. Onnea vaan kaikille iseille! :)


  
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
150 g voita tai margariinia

Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
75 g mantelilastuja tai murskattua pähkinää
1 dl sokeria
0,5 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoa

1. Vatkaa munat ja sokeri.
2. Sekoita vehnäjauholeivinjauheseos vuorotellen sulan voimaitoseoksen kanssa taikinaan.
3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm).
4. Paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia.
5. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee.
6. Levitä kuorrutus kakun päälle ja paista vielä 200 asteessa 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus on kauniin vaaleanruskeaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti