torstai 27. marraskuuta 2014

Kaurainen karpalokakku

Tällä viikolla on taas perjantaipullavuoroni. Minun piti leipoa jotain nopeaa, joka ei vaatisi vatkaamista, sillä hajotin jokin aika sitten sähkövatkaimeni. Kolusin omaa keittikirjastoani läpi ja löysin Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirjasta Kauraisen puolukkakakun ohjeen. Minun pakkasestani ei löynyt puolukoita, joten korvasin ne karpaloilla. Tuplasin myös alkuperäisen reseptin ainesmäärät, koska tein kakkua 13 hlö:lle. Alkuperäinen ohje on 20 cm:n vuokaan mitoitettu. Itse tein ohjeen siis tuplana neliönmuotoiseen irtopohjavuokaan, joka vastaa tilavuudeltaan 26 cm:n pyöreää vuokaa. Luonnollisesti myös paistoaika pidentyi. Kakusta tuli pullamainen kardemumman takia. Karpalosta tuli raikkautta. 


Tarvitset (20 cm vuoka):
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
1 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2 dl karpaloita (tai puolukoita)
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl kaurahiutaleita

Sekoita kaikki ainekset kerralla nopeasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan. Ripota pinnalle marjat. Sekoita keskenään fariinisokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele seos marjojen päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail-tikulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti