sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Sosevohveli (Simppeli sormiruokakeittiö)

Meidän pojalle ei ole sitten millään enää maistuneet nuo (pääruoka)soseet sen jälkeen, kun oli päässyt oikeasti kiinteiden ruokien makuun. Selasin Simppeliä sormiruokailua -kirjaa ja siellä törmäsin reseptiin, johon voi upottaa nuo ylimääräiset sosepurkit, mitkä ei enää vauvalle kelpaa. Tämä on sinänsä hyvä resepti, että tähän sopii sekä makeat että "suolaiset" soseet. Itse käytin tähän ekaan pannarisatsiin vajaan purkillisen parsakaalikalkkunarisottoa ja kokonaisen purkin lihaporkkanapataa. Hyvin upposi tämä sormiruoka pojalle. Alkuperäisen reseptin mukaan näistä piti tehdä vohveleita, mutta lätkäisin koko taikinan pienen vuoan pohjalle ja paistoin siitä pannaria.


Tarvitset:
2 dl mitä tahansa sosetta
1 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset ja levitä vuoan pohjalle. Paistaa 200 asteessa keskitasolla noin 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti