lauantai 22. syyskuuta 2018

Pizza Margharita (Samasta padasta)

Poikani on ruvennut nirsoilemaan soseiden suhteen. Samaa ruokaa pitäisi saada mitä vanhemmat syövät. Sain jokin aika sitten ystävältäni Samasta padasta -kirjan, jossa on reseptejä koko perheen yhteisiä ruokahetkiä varten. Olen antanut jo aiemmin lomareissulla poikani järsiä pitsoistani reunapaloja, joten päätinkin tehdä hänelle omaa pitsaa. Poika tykkäsi kovasti, jatkoon menee tämä resepti. Kiireisen kotiäidin resepti tämä ei ole sillä taikina pitää tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin hitaasti nousemaan ja tomaattikastiketta haudutetaan hitaasti miedolla lämmöllä vajaan tunnin ajan. Vaiva kuitenkin maksaa itsensä takaisin, sen verran maistuvaa pitsaa tuli.




Taikina:
4 dl kylmää vettä
1/3 pakettia tuorehiivaa
8-9 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöjyä

Tomaattikastike:
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 + 1 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
0,5 rkl balsamicoa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
0,5 rkl kuivattua oreganoa

Täytteet:
4 palloa mozzarellaa
(ruukku basilikaa)
(suolaa, pippuria)

Tee taikina edellisenä iltana jääkaappiin. Liota hiiva veteen. Vaivaa jauhot joukkoon ja lisää lopuksi öljy. Peitä kulho ja jätä jääkaappiin kohoamaan. 

Tee sitten tomaattikastike. Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan. Kaada joukkoon tomaattimurskat ja huuhtele purkki vedellä ja kaada nekin kattilaan. Lisää sitten mausteet ja anna porista hiljaa ilman kantta noin 30-45 minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut. Sekoita lopuksi vielä tilkka oliiviöljyä joukkoon. 

Laita uuni ja pelti lämpiämään niin kuumalle kuin sen saa. Jaa taikina 4 palloon. Muotoile sormin tai kauli hyvin jauhotettu taikina leivinpaperille. Levitä pinnalle tomaattikastiketta ja siivutettu mozzarella. Nosta pitsa paistumaan kuumalle pellille esimerkiksi leikkuulaudan tai toisen pellin avulla. Paista noin 7 minuuttia, kunnes pohja on kypsää. (Lisää kypsälle pitsalle päälle basilikaa ja halutessasi suolaa ja pippuria.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti