tiistai 14. tammikuuta 2014

Naudanlihaparsakaaliwokki

Tämä parsakaaliwokki on todella helppo ja yksinkertainen, mutta silti maukas. Tämän voi syödä sellaisenaan tai sitten tarjota höyryävän jasminriisin kera. Poikaystävänikin syö kasviksia, kun ne on näin valmistettu! :) Kalakastikkeen voi hyvin korvata soijakastikkeella, jos sen mausta tai hajusta ei tykkää.



Raaka-aineet:
300 g naudanpaistia tai filettä
3 valkosipulin kynttä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
400g parsakaalia
suolaa
öjyä paistamiseen
1 pieni sipuli
2 rkl osterikastiketta

1. Leikkaa naudanliha mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Vinkki: Teroita veitsesi. Laita liha pakastimeen joksikin aikaa. Kohmeinen liha on helmpompi leikata lastuiksi.
2. Siirrä lihat kulhoon ja lisää joukkoon murskatut valkosipulin kynnet sekä soija- että kalakastike. Sekoita hyvin. Anna marinoitua puolisen tuntia.
3. Silppua sipuli.
4. Leikkaa parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi, isot kukinnot voi laittaa kahteen tai kolmeen osaan. Leikkaa parsakaalin varresta ohuempia viipaleita mukaan wokkiin.
5. Laita vettä kiehumaan 3 litran kattilaan. Lisää hyppysellinen suolaa. Laita parsakaalit veteen, kun vesi on kiehuvaa. Anna kiehua 3 minuuttia ja kaada sitten lävikköön odottamaan.
6. Freesaa sipulit pannulla. Paista sitten naudanlihat, kunnes ne ovat puolikypsiä.
7. Sekoita lihojen joukkoon parsakaalit. Mausta osterikastikkeella.

3 kommenttia: