Kana Kung Po on lempiannokseni kiinalaisessa friteerattujen
kanapallojen ohella. Ruokaa tehdessä tulee aina vähän sovellettua sen
mukaan mitä omista kaapeista löytyy. Tämän reseptin pohjalla on
Kotikokista löytynyt resepti.
Tämän ruokalajin juju on kastikkeessa ja pähkinöissä. Kasvisversion
tästä ruoasta saa vaihtamalla kanan vaikkapa paistettuun tofuun tai
soijasuikaleisiin. Kasviksiakin voi vaihdella tai lisätä ihan mielensä
mukaan. Itse olen välillä käyttänyt paprikan ohella bambunversoja,
vesikastanjaa, selleriä, purjoa tai porkkanaa, en tietenkään kaikkea
kerralla...
Resepti (neljälle):
Marinadi:
1,5 rkl soijakastiketta
1,5 tl seesamiöljyä
1,5 rkl punaviiniä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1,5 rkl maissijauhoa
Kastike:
1 rkl shiracha-chilikastiketta
1 rkl punaviiniä
3 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl ruokosokeria
3 isoa maustamatonta broilerin rintafilettä
3 paprikaa (värillä ei ole väliä) leikattuna pieniksi paloiksi
1 sipuli silputtuna/kuutioituna
kourallinen paahdettuja pähkinöitä
öljyä paistamiseen
(suolaa)
1. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ensiksi, jos ne ovat paahtamattomia.
2. Sekoita marinadin ainekset kulhon pohjalle. Leikkaa kanafileet sopivan kokoisiksi suikaleiksi/paloiksi ja sekoita kunnolla marinadissa. Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.
3. Sekoita kastikkeet ainekset pieneen mukiin.
4. Kuullota sipulut öljytilkassa, lisää kanat ja paista kypsiksi. Siirrä sitten sivuun.
5. Kuulota paprikat öljytilkassa, jätä paprikat puolirapeiksi. Lisää kastike ja paistetut kanat. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pähkinät.
6. Tarkista maku, lisää suolaa, soija- tai hoisin-kastiketta tarvittaessa.
7. Koristele annos pähkinöillä.
8. Tarjoile jasminriisin kera.
Mun vakkari Kung Po resepti on ollut Pirkan http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/26292-kung-po-kana eli varmaan tylsin ja mauttomin resepti mitä löytyy :) Pitänee kokeilla tätä ens kerralla...
VastaaPoistaHehe, tää resepti oli ihan hyvää :) Aika kanaisa oli, kun ei ollut jääkaapissa muita reseptejä. En mä muutenkaan ikinä orjallisesti ruokareseptejä noudata, kaikki vaihtuu aina lennosta, kun kaapista ei löydy just sitä vihannesta, etikkaa, viiniä, maustetta tms... Välillä voi vahingossa onnistua :D
Poista