maanantai 27. tammikuuta 2014

Mustikkaraakakakku

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni raakakakkua. Oli sen verran hyvää, että ei jää varmaankaan ainoaksi kerraksi. Pelkäsin, että kakusta tulisi ällönmakea, mutta se oli yllättävän raikas. Pohja ja täyte sai kauniin värin mustikasta. Kakku oli todella nopea tehdä. Aktiivista aikaa taisi kulua enintään 10 minuuttia. Tein kakun kahteen pieneen vuokaan. Kakku on tehty soveltaen Kiitos Hyvää-blogin ohjetta.


Pohja:
2 dl mantelijauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
3 meedjol taatelia
0,5 tl raastettua limen kuorta
0,25 tl kardemummaa
0,5 dl pakastemustikoita

Täyte: 
3 banaania
1 dl pakastemustikoita
2 meedjol taatelia
0,5 tl kanelia
0,5 tl aito vaniljajauhetta
3 rkl neitsyt kookosöljyä

Pinnalle:
1 prk kookosmaitoa
ripaus aitoa vaniljajauhetta
kourallinen vadelmia
kaakaonibsejä
kookoshiutaleita


1. Poista taateleista kivet. Heitä pohjan ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä massa tasaisesti vuoan pohjalle.
2. Paloittele banaanit ja poista taateleista  kivet. Heitä täytteen ainekset kulhoon ja suurata sauvasekoittimelle tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.
3. Laita vuoka täytteineen pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.
4. Käännä kookosmaitopurkki ylösalaisin ja avaa se pohjasta. Kaada kirkas neste pois. Säilö se vaikka smoothieta varten. Kaavi purkista kookoskerma (se tönkkö valkoinen osa) ja vatkaa se kuohkeaksi. Mausta vaniljajauheella.
5. Koristele kakku kookoskermalla, vadelmilla, kaakaonibseillä ja kookoshiutaleilla.
6. Nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti