maanantai 20. tammikuuta 2014

Suklaakakku

13-vuotias Rosa-siskoni teki maailman parasta suklaakakkua viikonloppuna ystävänsä Ninnin kanssa. He selasivat netistä eri ohjeita ja yhdistivät lopulta ohjeet kolmelta eri sivustolta kakkuunsa. Kakkupohja on Kotikokista, täyte ja päällyste Suklaapandalta ja kostutus Kinuskissalta. Kakusta tuli todella herkullista ja erittäin tuhtia. Tätä ei voi syödä kuin yhden palan kerrallaan... Kuvat Rosa on ottanut kännykällään. Aikamoisia leipureita tytöt ovat olleet, sisko on ylpeä! :)

Voi olla, että Rosa on jo yhden kakkupalan syönyt ennen kuvan ottamista...

Suklaakakkupohja:

2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää kuivat aineet vaahtoon vähitellen ja sekoita. Kaada taikina kakkuvuokaan halkaisijaltaa n.20cm ja laita uuniin n.30 minuutiksi 200 asteeseen. Anna jäähtyä ennen halkaisemista ja täyttämistä.

  
Suklaamoussetäyte:

2 rkl kaakaojauhetta
3/4 dl kuumaa vettä
200g tummaa suklaata (44-70% kaakaota)
3½ dl vispi/kuohukermaa, kylmää
1 rkl sokeria ripaus suolaa

Rouhi suklaa karkeasti. Lämmitä vesi kuumaksi ja sekoita kaakaojauheen kanssa, laita sivuun. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa, laita sivuun. Vatkaa kerma sokerin ja suolan kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kaakao-vesiseos sulaneen suklaan kanssa tasaiseksi. Lisää 1/3 kermasta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös loput kermasta ja kääntele tasaiseksi lastan avulla varovasti.

Kostutus: 

Vaniljamaidolla, lasilliseen maitoa 1 tl vaniljasokeria. Laktoosittomaan kakkuun laktoositonta maitoa. Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan. Laita pohja lautaselle tai tarjottimelle. Kostuta huolella. Lisää täyte, tee sama mahdolliselle keskimmäiselle palalle. Kostuta lopuksi myös päällimmäinen kakkupala.

Suklaaganache:

1 1/5 dl kuohukermaa
140g tummaa suklaata (70% kaakaota)

Paloittele suklaa. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi, ota liedeltä ja anna jäähtyä aavistuksen verran, sekoita suklaan kanssa. Anna jähmettyä hetken ja levitä sitten varovasti kakun päälle. Tasoita pinta tarvittaessa. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.

2 kommenttia: