torstai 23. syyskuuta 2021

Maapähkinävoiruudut

 Leivoin tovi sitten vegaanisiin illanistujaisiin herkkuja tarjolle. Kaapistani löytyi paljon maapähkinöitä ja päätin surautella niistä maapähkinävoita. Halusin testata tätä reseptiä, joten itsetehty maapähkinävoi päätyi tähän leivokseen. Tästä herkusta tuli aika tuhtia, ei liian makeaa, ehkä jopa suolaista. Leivoin alkuperäisen reseptin tuplana, jotta sai pellillisen. Alle kopion reseptin alkuperäisenä.



12 pientä kappaletta. n. 15 x 20 cm vuoallinen.

Tarvitset:
1,5 dl maapähkinävoita
1 dl soija-/kauramaitoa
1,25 dl kookossokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
100g tummaa suklaata

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Pilko suklaa palasiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään reseptin mukaisessa järjestyksessä. Kaada pieneen uunivuokaan. Paista 20-25 minuuttia.  Neliöt paranevat, kun annat niiden levätä yön yli jääkaapissa, jolloin ne ovat helpompia syödä sormin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti