sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pieni kinuskitäytekakku

Kinuskitäytekakku on yksi lempitäytekakuistani. Snickers-Pavlovasta jäi niin paljon kinuskia, että ajattelin hyödyntää loput siitä täytekakun kuorrutukseen. Äitini teki aina pienenä meille täytekakkuihin sienikakkupohjan. Opiskeluaikoina huijasin ja käytin kaupan valmista kakkupohjaa.. :D Aikuisena olen aina tehnyt täytekakkuni pellin kokoisesta kääretorttupohjasta. En ole siis ikinä tehnyt perinteistä pyöreää kakkupohjaa, ennen kuin nyt. Googlella etsin ensimmäisen kakkupohja reseptin ja lähdin kokeilemaan sitä. Puolitin alkuperäisen reseptin määrän, minun kakkuni oli siis 2 munan kakku 22 cm irtopohjavuokaan tehtynä. Kakkupohja paistui hyvin, siitä tuli noin 4 senttiä korkea. Se pastui tasaisesti eikä edes pullottanut keskeltä. Turhaan olen pelännyt kakkupohjan paistamista. Kakun halkaiseminen, täyttäminen ja kuorrutuskin sujui varsin mallikkaasti. Aika ylpeä olen tästä ensimmäisestä kinuskitäytekakustani! :)


Kakkupohja:
2 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
korppujauhoja ja voita vuoan jauhottamiseen

Täyte ja kuorrutus:
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
vapaavalintaista hedelmä-/marjahilloa, -sosetta tai -survosta
1 prk kuohukermaa vaahdotettuna
(rahkaa tai vaniljakreemiä kermavaahdon jämäköittämiseen)
sokeria
maitoa tai mehua kostutukseen

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista siinä vaiheessa, kun saat pintaan kirjoitettu S-kirjaimen niin, että se pysyy kirjoituksen ajan vaahdon pinnalla. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Kääntele jauhot vaahdon joukkoon varovaisesti niin, ettei vaahto lässähdä. Voitele ja korppujauhoja vuoka. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin paistumaan reiluksi 20 minuutiksi. Kokeile cocktail-tikulla tai spagettitikulla kypsyyttä. Kakku on kypsää, kun raakaa taikinaa ei tartu tikkuun. Jäähdytä kypsä kakku kunnolla ennen halkaisua.

Halkaise jäähtynyt kakku 2 osaan täyttämistä varten. Aseta pohja tarjoiluvadille. Kostuta maidolla tai mehulla. Täytä hillolla ja kermavaahdolla, itse käytin mansikkahilloa. Nosta kansi pohjan päälle ja kostuta se. Päällimmäisen kakun pinnalle levitetään lämmitetty/notkistettu kinuski, tasaisemman kinuskikerroksen saa, kun kakun pinnalle laittaa pienen kerroksen jotain sileää marmeladia tai sosetta. Reunat koristellaan kermavaahdolla. Halutessasi kermavaahdon voi jämäköittää vaniljakreemijauheesta tehdyllä vaniljakreemillä tai rahkalla. Itse sekoitin kermavaahdon joukkoon pehmeää rahkaa. Kermavaahtoon voi myös oman maun mukaan lisätä sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti