lauantai 13. helmikuuta 2016

Semi Naked Cake (Semisti nakukakku)

Pitkästä aikaa tuli taas leivottua. Jonkun aikaa olen jo halunnut kokeilla Naked cake -tyyppistä kakkua. En kuitenkaan tykkää kokonaan paljaasta kakusta. Tämä minun versioni on kai oikeasti tyyliltään Semi naked cake eli vapaasti suomennettuna semisti nakukakku. Kakun tein koeversiona tulevasta hääkakustani. Oli kakkuun oikein tyytyväinen sekä maun että ulkonäön puolesta. En tule kuitenkaan toteuttamaan hääkakkua tällaisena, sillä sen valmistaminen vei yllättävän paljon aikaa ensikertailaiselta ainakin. 

Selasin jonkun aikaa erilaisia reseptejä ja katsoin Youtubesta videoita. Lopulta valitsin kirjahyllystäni löytyvästä Kinuskikissa leipoo -kirjasta erikseen kakkupohjan ja täytteiden reseptit. Ohjeet löytyvät myös netistä Kinuskikissan sivuilta. Suklaakakkupohjan tein 1,5-kertaisena jaettuna 3 osaan halkaisijaltaan 23 cm vuoassa. Täytin kakun toisen välin maitosuklaamoussella ja toisen välin valkosuklaamoussella. Täytteen alkuperäisen ohjeen tuorejuuston/rahkan korvasin mascarponella. Lisäsin kakun täytteisiin sattumiksi kotimaisia pakastevadelmia. Kuorrutin kakun ohuesti ja huolettoman näköisesti voikreemillä ja koristelin sen sitten tuoreilla leikkokukilla.

Määrät/Linkit:

1 x Maitosuklaamousse
1 x Valkosuklaamousse
1 x Sokerikreemi

vadelmia oman maun mukaan





Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutus:

1 ½ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit, lisää joukkoon munat yksitelleen. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita pienellä teholla vatkaimella vuorotellen kädenlämpöisen maidon kanssa taikinan joukkoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka hyvin. Kaada taikina vuokaan tasaisesti ja paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä pohjaa 15 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten  ritilälle jäähtymään. Jäähdytä/pakasta kakku ennen kakun halkaisua.


Täyte:

2 dl kevytvispiä tai vispikermaa
100 g maustamatonta / maustettua tuorejuustoa / vaniljarahkaa / mascarponea
130 g suklaata (tumma/maito-/valkosuklaa)

Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto/rahka/mascarpone. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.


Kreemi:

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti