perjantai 14. huhtikuuta 2017

Uunibroileri Jamien tapaan

En ole ikinä aiemmin valmistanut kokonaista kanaa/broileria uunissa. Kokonaista kanaa olen käyttänyt ruoanlaitossa pho-keittoa keittäessä, mutta muuten olen käyttänyt kanasta vaan yksittäisiä osia. Hullujen päivien jälkeen oli stokkalla alessa kokonainen maalaiskana hintaan 2,99 e/kg, koko kanalle tuli hintaa alle 5 e. Päätin kokeilla miltä maistuu uunissa paahdettu kana. Jonkin aikaa surffailin ja päädyin tekemään uunikanaa Jamien tapaan pienin muokkauksin. Kanasta tuli todella mehevää ja maukasta.


Tarvitset:
1,5 kg kokonainen maalaiskana/broileri
8-10 perunaa lohkottuna
½ isosta sitruunasta

Maustevoi:
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 tl sormisuolaa
pippuria oman maun mukaan
3 oksaa tuoretta rosmariinia silputtuna
tuoretta timjamia (itseltä löytyi vain kuivattua)
2 solovalkosipulia murskattuna
½ sitruunan raastettu kuori

Sekoita maustevoin ainekset. Kuivaa kana talouspaperilla. Pingota kanasta nahka irti ja tunge nahan alle reilusti maustevoita. Yritä saada voita tasaisesti joka puolelle. Tee veitsellä reikiä sitruunaan ja tunge se kanan takalistoon. Asettele lohkoperunat vuoan pohjalle. Nosta kana rintapuoli ylöspäin perunoiden päälle, minulla oli selkäpuoli ylhäällä. Voit halutessasi sitoa kanaa kasaan koivista tai yrittää cocktail-tikuilla parsia nahkaa kiinni, jos se repesi voitelussa. Lämmitä uuni 240 asteeseen. Laita kanaauuniin ja laske lämpötila heti 200 asteeseen. Paista kanaa noin 1h 20 min. Anna levätä noin 15 minuuttia folion alla ennen leikkaamista ja tarjoile sitten. Voit halutessasi puristaa kanan sisällä olevan sitruunan mehut vielä kananlihan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti