sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Wilhelmiinat

Näin FB:n kotiruokaryhmässä helpon ohjeen Wilhelmiinoihin. En ole ikinä syönyt saati leiponut Wilhelmiinoja, joten en tiedä miltä niiden pitäisi edes maistua. Näistä tuli kuitenkin ihan hyviä keksejä. Olisi ehkä pitänyt tarkemmin selata ohjeita. Muut ovat tehneet samasta taikinasta noin 6-8 keksipötkylää, itse tein 3... Tuli vähän muhkeampia keksejä. Hyviä tuli silti. Oma taikinani oli todella muromainen/irtonainen. Lisäsin siihen ruokalusikallisen vettä, jotta saisin helpommin muovattua pötköt.


Tarvitset:
200 g voita/margariinia huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl tummaa siirappia

1 keltuainen

5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa


Vatkaa sokeri, fariinisokeri ja rasva vaahdolsi. Lisää sen jälkeen joukkoon keltuainen ja vatkaa. Lopuksi kuivat aineet sekaisin ja vaahdon joukkoon. Sekoita muromaiseksi taikinaksi. Muotoile halkaisijaltaan noin 2 cm pötköiksi ja asettele pellille. Pötköjä tulee noin 6-8 ja 2 pellillistä. Jätä kunnon leviämisvarat. Paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia. Leikkaa paloiksi, kun keksit ovat vielä lämpimiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti