perjantai 13. maaliskuuta 2020

Linssipata leipäjuustolla

Olemme jo pitkään yrittäneet lisätä kasvisruoan syömistä. Pari vuotta sitten saatiin maistaa tämän tyyppistä linssipataa ystäväperheemme luona. Nyt yhtäkkiä se palasi muistiin ja yritin replikoida sitä parhaani mukaan. Silloin pata taidettiin tarjota ohrasuurimoiden kera, mutta minä vietnamilaisena tarjosin sitä jasminriisin kanssa. Pataan olisi voinut lisätä vielä cayennepippuria mausteeksi, mutta 2-vuotias poikani ei syö tulista ruokaa, joten se jätettiin nyt sitten laittamatta. Tästä tuli todella hyvää ja kelpasi jo taaperolle, joka ei normaalisti tykkää ollenkaan mistään papu- ja herneruoista. Vegaanista tästä saa jättämällä leipäjuuston pois.





Tarvitset:
2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
2 tl inkivääriä jauheena
2 tl currya/kurkumaa
2 tl juustokuminaa/jeeraa
500g/1 prk tomaattimurskaa
1 prk vettä
1 liemikuutio
3 dl punaista linssiä (raakana)
1 tlk/400 ml kookosmaitoa
suolaa oman maun mukaan
400 g leipäjuustoa

Laita linssit likoamaan veteen. Freesaa sipulit, valkosipuli ja mausteet öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja saman verran vettä huuhtelemalla tomaattimurskapurkki sekä liemikuutio. Anna porista hetki. Huuhtele linssit hyvin ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kaada nesteen joukkoon ja keittele miedolla lämmöllä vähintään vartin verran välillä sekoittaen pohjaa myöten. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää joukkoon kookosmaito, kiehauta. Mausta oman makusi mukaan suolalla. Lisää lopuksi kuutioidut leipäjuustot joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti