tiistai 2. joulukuuta 2014

Kanapiirakka

Sain inspiraatiota Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta Kanapiirakan ohjeesta. Tuttuun tyyliini muokkasin taas alkuperäistä reseptiä. Korvasin osan alkuperäisen ohjeen pohjan jauhoista ruisjauhoilla. Päällisen ranskankerman korvasin kokonaan kermaviilillä ja kermalla. Kirjoitan alle reseptin niin kuin itse tein piirakan. Tein piirakan 28 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Mielestäni piirakka maistui melkein paremmalta kylmänä kuin lämpimänä.


Pohja:
150 g voita
75 g juustoraastetta
½ tl suolaa
vajaa dl kevytkermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja

Täyte:
400 g broilerisuikaleita
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 pieni prk ananasta
100 g sinihomejuustoa

Päällinen:
3 munaa
1 prk kermaviiliä
2 dl kevytkermaa tai maitoa
1 tl currya

1. Sekoita kaikki pohjan ainekset ja painele vuoan pohjalle.
2. Freesaa pannulla tilkassa öljyä silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää broilerisuikaleet joukkoon ja paista kypsäksi. Mausta oman maun mukaan esim. suolalla ja pippurilla. Itse maustoin suolalla ja chilimausteseoksella. Kaada paistettu broileri pohjan päälle.
3. Valuta ananas ja lisää pohjan päälle. Voit käyttää ananasrenkaita tai paloja oman mieltymyksen mukaan.
4. Murustele pinnalle sinihomejuusto.
5. Sekoita kaikki loput päällisen ainekset ja kaada piirakan päälle.
6. Paista uunin alatalossa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää ja pinta on saanut mukavan värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti