perjantai 19. joulukuuta 2014

Maidoton ja gluteeniton mutakakku

Leivoin ystävilleni illanistujaisiin Mia Ohrnin kirjasta Uudet suklaaherkut. Valitsin tällä kerra Dajm-kermalla peitetyn suklaakakun ohjeen. Viimeksi olen kirjasta leiponut mutakakkua ja se onkin ollut luotto-ohjeeni jo monen vuoden ajan. Tuunasin ohjeen maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon sopivaksi. Pelon sekaisin tuntein lähdin kokeilemaan tuunattua ohjetta. Turhaan pelkäsin, kakusta tuli oikein hyvä. Ei maistunut edes terveyskakulta, vaikka käytinkin Provenan gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa :D Unohdin ottaa valmiista kakusta kukat, mutta kirjoitellaan resepti nyt tännekin tulevaisuuden varalle.

Kakku:
200 g kookosöljyä
200 g tummaa suklaata (maidotonta)
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoa (esim. kaura)
hyppyselinen suolaa

Suklaakermavaahto:
2,5 dl maidotonta kermaa (esim. soija)
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 rkl tomusokeria
100 g maidotonta suklaata

1. Sekoita sula suklaa ja sula kookosöljy.
2. Vatkaa munat ja sokeri, lisää joukkoon suklaaseos.
3. Sekoita suola ja jauhot sekaisin. Lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla pingotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Paista uunissa alatasolla 200 asteessa 14-15 minuuttia.
5. Jäähdytä kakku kunnolla.
6. Vaahdota kerma, sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Kääntele sekaan rouhittu suklaa. Levitä suklaakerma kakun päälle ja koristele suklaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti