lauantai 25. helmikuuta 2017

Mariannetäytekakku

Pyysin jokin aika sitten työkaveriani avuksi, kun meidän piti saada parit taulut seinälle. Meidän asunnon kaikki seinät on täyttä betonia ja emme omista ainuttakaan porakonetta. Työkaverini avustuksella taulut saatiin vihdoin oikeille paikoilleen. Lupasin hänelle vastalahjaksi leipoa kakun hänen pikkupoikansa synttäreille. Poika vietti vasta ensimmäistä syntymäpäiväänsä, joten kakku tehtiin aikuisten makuun. Sain melko vapaat kädet kakun tekemiseen. Pohjaksi leivoin mehevää suklaakakkua ja väliin tein täytteen mariannerouheesta sekä suklaatuorejuustosta ja kermasta. Kuorrutus oli muuten sama kuin täyte, mutta mariannerouheen sijasta käytin maitosuklaata. Kakun päälle laitoin vielä maitosuklaasta tehtyä ganachea sekä hasselpähkinärouhetta. Pohjan paistoin kahdessa 24 cm irtopohjavuoassa. Miehelleni meinasi iskeä kakkukateus työkaverin pojan kakusta, joten tein hänelle pienen spinoff-kakun työkaverin kakun ylijääneestä kuorrutteesta.

Sain työkaverilta syntymäpäivien jälkeen palautetta. Kakku oli riittoisaa ja täyteläistä. Maistui ainakin hänelle hyvin. Anoppinsa oli todennut, että oli parasta kakkua mitä hän on ikinä maistanut. Kylläpä lämmitti sydäntäni! Työkaverini kertoi appivanhemmillensa, että olen harjaantunut kakkuleipuri, kun väänsin häihini omat kakkuni. Hänen appiukkonsa oli todennut, että kuinka monta kertaa olen mahtanut mennä naimisiin... :D


Pohja:
6,75 dl vehnäjauhoa
6,75 dl sokeria
3 dl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl suolaa

3 dl maitoa
1,5 dl ruokaöljyä
3 dl vahvaa kahvia
3 munaa

Täyte:
3 dl kermaa vaahdotettuna
200 g suklaatuorejuustoa
1 dl sokeria
5 tippaa piparminttuöljyä
220 g mariannerouhetta

Kuorrutus:
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g suklaatuorejuustoa
1 dl sokeria
100 g maitosuklaata sulana

(Kuorrutuksen määrän voi puolittaa, jos teet kuvan mukaisen sileän kuorruksen)

Suklaakuorrutus:
1 dl kermaa
200 g suklaata

kourallinen hasselpähkinöitä koristeeksi

Pohja: Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Kaada sekaan kaikki nestemäiset aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa kahteen samankokoiseen vuokaan, käytin 24 cm irtopohjavuokia. Paista uunin alatasolla noin puolisen tuntia 175 asteessa, kunnes pohja on kypsä. Voit myös paistaa koko taikinan yhdessä 25 cm vuoassa, jolloin paistoaika on noin tunnin verran. Kypsyyttä voi kokeilla cocktailtikulla kakun keskiosasta, kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa kiinni. Jäähdytä kunnolla. Tasoita kakkupohjat leikkaamalla kakun päältä kupera katto pois. Leikkaa jäljelle jääneet pohjat kahteen osaan.

Täyte: Vaahdota täytteen kerma ja sekoita joukkoon täytteen loput ainekset. Jaa täyte tasan kolmeen osaan. Täytä kakun kaikki kolme väliä ja laita kakku jäähtymään hetkeksi jääkaappiin/pakastimeen.

Kuorrutus: Vaahdota kuorrutuksen kerma ja sekoita joukkoon kaikki kuorrutuksen loput ainekset. Suklaa sekoitetaan joukkoon sulana, sulata suklaa varovaisesti vesihauteessa, kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa. Kuorruta kakku joka puolelta tasaisesti. (Kuorrutteen määrän voi puolittaa, jos teet kuvan mukaisen sileän ja ohuen kuorrutuksen. Itse käytin ylijäävän kuorrutteen mieheni lohdutuskakkuun.)

Suklaakuorrutus: Lämmitä kermaa kattilassa ja sulata joukkoon paloiteltu/rouhittu suklaa. Jäähdytä kuorrutusta ja kaada jäähtynyt kuorrutus kakun päälle. Koristele halutessasi vielä hasselpähkinöillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti