lauantai 28. tammikuuta 2017

Lehtikaalisavulohipasta

Olin eilen kaupassa yhdeksän jälkeen pää tyhjänä miettimässä mitä sitä tekisi ruoaksi seuraavana päivänä. Matkaan tarttui pussillinen lehtikaalta. Päätin, että tekisin siitä pastaa. Pakkasesta löytyi kylkeen vielä kylmäsavulohta. Tämä oli  kerta, kun tein lehtikaalista lämmintä ruokaa. Aiemmin olen piilottanut sitä vain vihersmoothien joukkoon. Hyvä, että kokeilin, namia tuli. 


Tarvitset:
300 g täysjyväspagettia
300 g kylmäsavulohta
200 g lehtikaalta
1 sipuli
5 kynttä valkosipulia
1 chilin palko
loraus oliiviölyä
limen mehua
suolaa oman maun mukaan

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä paketin ohjeiden mukaan. Jätä hiukan al denteksi. Paista kylmäsavulohi, silputtu sipuli ja valkosipuli pannulla samalla kun keität pastaa. Heitä sekaan ruodittu lehtikaali ja sekoita pannulla, kunnes kaali on pehmennyt. Jätä pastan keitinvedestä kupillinen talteen. Sekoita pasta sekä kaalisavulohiseos tarjoilukulhossa. Leikkaa sekaan chilin palko. Mausta oliviöljyllä, suolalla ja limen mehulla oman maun mukaan. Kaada sekaan hiukan pastan keitinlientä, jos pasta on liian kuivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti