tiistai 10. tammikuuta 2017

Hernekeitto

Pitkästä aikaa teki mieli hernekeittoa. Kolistelin kuivakaappini sisältöä ja sieltä löytyikin sopivasti paketti kuivattuja herneitä. Ajattelin upottaa tähän keittoon joulukinkun rippeet, mutta ne olikin piilotettu toisen asuntomme pakastimeen. Tätä keittoa varten kaivelin tämän asunnon pakkasesta jauhelihaa. Hernekeitto on kaikkea muuta kuin pikaruoka. Kannattaa varata valmistamista varten ainakin päivä aikaa...


Tarvitset:
500 g kuivattuja herneitä
2 litraa vettä
1 rkl meiramia
suolaa oman maun mukaan
400 g jauhelihaa/kinkkua 

Aloita edellisenä päivänä huuhtelemalla herneet ja liottamalla niitä yön yli tai yli 10 tuntia. Kaada liotetut herneet kattilaan liuotusvesineen. Lisää vettä kattilaan niin, että sitä on yhteensä 2 litraa, minulla tuli 3 litran kattila käytännössä täyteen. Paistetun jauhelihan tai kinkun voi lisätä tässä vaiheessa kattilaan tai sitten vasta loppuvaiheessa. Keitä aluksi kiehuvaksi ja kuori nesteen pinnalta vaahto. Jatka keittämistä 2-4 tuntia isolla teholla tai sitten yön yli/10 tuntia ykkösellä, kunnes herneet ovat pehmenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti