maanantai 2. tammikuuta 2017

Suolainen piirakka

Tapasin uudenvuodenpäivänä vanhaa yliopistojengiämme. Ystäväni J leipoi tapaamiseen makeaa herkkua (karpalokinuskibrowniejuustokakkua). Minun vastuulle jäi suolainen puoli. Päätin lähteä ihan perinteiselle linjalle eli leivoin ihan normaalin suolaisen piirakan. Näihin piirakoihin saa hyvin upotettua kaiken mitä jääkaapista löytyy, itse en ostanut mitään kaupasta piirakoita varten vaan leivoin piirakat tosiaan kaapin antimista. Piirakoihini piilotin paprikaa, palvikinkkuleikkeleitä, savustettua kalkkunaa, valkohomejuustoa, sinihomejuustoa, tuorejuustoa, kermaa, munia... Olisin laittanut piirakan pohjaan porkkanaraastetta, jos porkkanoita olisi löytynyt. Purjokin olisi hyvin uponnut täytteisiin. Tein kahta erilaista piirakkapohjaa. Osan jauhoista voi hyvin korvata tummilla jauhoilla. Piirakasta saa gluteenittoman leipomalla pohjan esimerkiksi kaurajauhoista.


Pohja 1:
150 margariinia (voita)
3,5 dl jauhoja (vehnä/kaura)
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
 
Pohja 2: 
2 dl jauhoja (vehnä/kaura)
1 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl ruokaöljyä
1 dl vettä
 
Täyte esim.
(1 piirakkaa varten):
 100-150 g kinkkua/kalkkunaa
½ paprika
homejuustoa maun mukaan
50-100 g juustoraastetta
1 prk kermaviiliä/2 dl kermaa/1 prk tuorejuustoa
2 kananmunaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja taputtele vuoan pohjalle. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kuutioi/Silppua kinkku/kalkkuna/paprika ja ripottele pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Sekoita kermaviili/kerma/tuorejuusto munien kanssa ja kaada piirakan päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti