sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Kasvisruokamaanantai: Kasvissosekeitto myskikurpitsasta

Meillä otettiin tänään varaslähtö kaavisruokamaanantaihin. Tulimme kerrankin ihmisten aikoihin kotiin viikonlopun riennoistamme. Tiesin, että minulla ei olisi maanantaina aikaa tehdä ruokaa harrastusten takia, joten laitoin pilkotut kasvikset/juurekset kattilaan porisemaan. Yleensä vierailemme meidän molempien vanhempien luona/ruokapöydissä sunnuntaisin, mutta tänään emme käyneet minun vanhempieni luona. Meiltä jäi siis toinen perinteisistä sunnuntain lämpimistä aterioista syömättä. Ilmeisesti mieheni oli nälissään, kun hän tiedusteli kesken keittopuuhien, että mahtaisikohan se keitto olla jo valmis... :D Keiton päälle ripottelin siemensekoitusta, minulla taisi olla sekaisin auringonkukansiemeniä sekä pellavansiemeniä. Yleensä saan syödä kasvissosekeittoni ihan keskenäni. Oli hyvää keittoa, kun mieheni söi toisenkin kulhollisen. Keiton kanssa söimme hapankorppuja chilijuustolla.


Tarvitset:
1 myskikurpitsa
4 porkkanaa
8 pientä perunaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 kasvisliemikuutio
200 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
pippuria
chiliä

Pilko kaikki kasvikset/juurekset kattilan pohjalle. Heitä joukkoon liemikuutio. Kaada kattilaan sen verran vettä, että kasvikset juuri peittyvät. Minä keittelin keittoni reilun neljän litran kattilassa. Anna porista kattilassa niin kauan, että porkkanat/perunat ovat kypsiä. Ota pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta lopuksi oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja chilillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti