perjantai 24. marraskuuta 2017

Välipalakakku

Tein siskonpojalleni välipalakakun (smoothiekakun) Kinuskikissan reseptillä. Muokkasin reseptiä oman kaapin sisältöni mukaan. Olen nähnyt paljon lässähtäneitä smoothiekakkuja, joten varotoimenpiteenä tein kakun lasiseen uunivuokaan, mutta ennakkoluuloista huolimatta kakku näytti hyytyvän. 



Pohja: 
200 g täysjyväkaura- ja digestivekekseä
75 g margariinia

Täyte:
250 g pakastemansikoita
200 g pakastemustikoita
5 banaania
0.5 dl chian siemeniä
200 g maustettua jogurttia (mango)
8 (Meiran) liivatelehteä liotettuna
0.75 dl omenamehua

Sekoita pohjan keksit ja margariini tehosekoittimessa, taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita tehosekoittimessa täytteen kohmeiset mansikat, mustikat, banaanit, chian siemenet ja jogurtti. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liota ne kiehuvan omenamehun sekaan. Sekoita liivateseos kunnossa smoothien joukkoon. Kaada smoothie kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele marjoilla/hedelmillä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti