keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Helppo itsetehty jäätelö

Mieheni on jätskin suurkuluttaja. Vähän aikaa sitten bongasin helpon jätskireseptin netistä ja päätiin itsekin kokeilla jätskin tekemistä. Tähän jätskiin ei montaa ainesta tarvita: kermavaahtoa, kylmä kondensoitua maitoa, halutessasi glukoosisiirappia ja tieteskin ne sattumat/kastikkeet millä haluat jätskisi maustaa. Glukoosisiirappi ei ole pakollinen, se vaikuttaa siis siihen kuinka notkeaa pakastetusta jäätelöstä tulee. Minä tein tällä kertaa minttudominokeksijätskiä (tai oikeastaan minttudaniela, kun kaapista löyty Pirkan halpisversioita).´Tästä ohjeesta tuli 3 vajaata Aino-purkillista jääteöä ja keksiä käytin yhden pötkön verran.


Tarvitset:
7,5 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kondensoitua maitoa
(0,6 dl glukoosisiirappia)
sattumat makusi mukaan

Vatkaa kermat ja sokeri. Sekoita joukkoon kondensoitu maito (ja glukoosisiirappi). Sekoita lopuksi sattumat mukaan ja kaada 2-3 litran jäätelöpurkkiin. Pakasta yön yli ja nauti seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti