maanantai 26. elokuuta 2019

Jennin pekaanipähkinäpiirakka

Tämä on ystäväni bravuuri. Kuulemma maailman helpoin piirakka ja aina uppoaa vieraille. Hän tarjoaa tätä aina paksun vaniljakastikkeen kera. Todella makeaa ja herkullista. Onnistuu hyvin kuulemma myös kaupan valmistaikinasta ja kukaan ei huomaa eroa. Monta kertaa olen tätä saanut maistaa ystäväni leipomana ja aina yllättää kuinka hyvää tämä on. Siispä tämäkin resepti pääsee arkistoon ja testattavaksi, kun aika koittaa.


Pohja:
valmiin piirakkataikinan pakastealtaasta tai
(3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
100 g voita
muna)

Täyte: 
75 g voita
1,5 dl fariinisokeria
3 munaa
1 dl vaahterasiirappia
1 dl tummaa siirappia
(1,5 rkl rommia)
1 rkl vehnäjauhoja
150 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

150 g pekaanipähkinöitä kokonaisina

Käytä pohjaan valmista taikinaa pakastealtaasta tai tee itse takina. (Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Heitä sekaan kylmä voi kuutioina ja nypi taikinaksi. Sekoita joukkoon rikottu muna. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa ja kauli sen jälkeen pyöreäksi. Nosta 26 cm voideltun vuoan päälle ja painele pohjalle ja reunoille. Pistele reikiä haarukalla pohjaan ja esipaista 200 asteessa 10 min. Laske sitten uunin lämpötila 175 asteeseen.)

Vatkaa sitten täytteen voi ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sitten munat yksitellen joukkoon ja lopuksi siirappi. Sekoita jauhot pähkinärouheen joukkoon ja sekoita seos täytteeseen. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 20 min 175 asteessa. Nosta piirakka uunista ja asette pähkinän puolikkaat piirakan päälle ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Peitä lopuksi leivinpaperilla, jos piirakka uhkaa tummua liikaa.

Tarjoa kylmänä/huoneenlämpöisenä joko vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti