sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Hedelmäinen britakakku

Kutsuimme ystäviä kylään ja halusin tehdä jotain raikasta jälkiruokaa. Päätin kokeilla britakakkua. Tämä oli ensimmäinen kertani ja melko hyvin onnistuin. Alkuperäinen resepti on täältä. Täytteeseen lisäsin rahkaa ja koristeiksi käytin mansikkaa ja jääkaapista löytyneitä hedelmiä (kiiviä, persimonia ja passionia).



Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte: 
4 dl kuohukermaa
500 g rahkaa
oman maun mukaan sokeria
oman maun mukaan hedelmiä ja marjoja

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen mukaan joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja vatkaa ne vaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä taikina leivinpaperin päälle.

Pese ja kuivaa vatkaimet sekä kulho. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinan päälle. Paista pohja 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja rahka vaahdon joukkoon. Puolita kakkupohja. Täytä molemmat kerrokset kermaseoksella sekä hedemillä/marjoilla oman makusi mukaan. Tarjoile heti täyttämisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti