tiistai 18. helmikuuta 2020

Mustikkaiset aamupalamuffinit

Mieheni teki näitä aamupalamuffineja aamupalalle viikonloppuna. Poikani rakastui näihin ja halusi syödä näitä joka aterialla. Näissä ei ole ollenkaan lisättyä sokeria, joten sopii hyvin myös lapsille välipaloiksi. Koostumus on vähän kiinteämpi kuin normaaleissa muffineissa, joten ei edes murustu taaperon käsissä niin pahasti. Alkuperäinen resepti on täältä.


Tarvitset:
3 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
2 tummaa banaania
3 munaa
0,5 dl kasvimaitoa
1 rkl hunajaa
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 dl jäisiä mustikoita

Jauha kaurahiutaleet ja leivinjauheet blenderissä jauhoksi. Sekoita loput aineet (mustikoita lukuunottamatta) sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Kääntele jauhot taikinan joukkoon ja lisää lopuksi joukkoon vielä mustikatkin. Paista muffinit paperivuo'issa uunissa 200 asteessa vartin verran. Vuoat voi täyttää melko täyteen, koska taikina ei juuri kohoa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti