tiistai 5. toukokuuta 2020

Baileys-juustokakku

Jääkaapista löytyi avattu pullo Baileys-kermalikööriä. Halusin käyttää sitä leivontaan, joten googlettelun jälkeen päädyin tähän reseptiin, jossa oli juustokakun päälle kiillekin tehty Baileysista. Omaan makuuni tämä oli vähän liian alkoholin makuinen. En muistanutkaan, että Baileysissa maistuu niin vahvasti "viina". Kakku ei ole siis lapsille tarkoitettu. Kaikki muut, jotka tätä kakkua maistoivat, tykkäsivät kyllä. Kakkua tarjottiin siis vappujälkkärinä.


Pohja:
200 g Digestive-keksiä muruina
75 g voita tai margariina sulana

Täyte:
3 dl kermaa kevyesti vaahdotettuna
200 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 dl Baileys -kermalikööriä
1 rkl vettä
5 liivatelehteä liotettuna kylmässä vedessä

Kiille:
1 dl Baileys -kermalikööriä
2 liivatelehteä liotettuna kylmässä vedessä

Sekoita keskenään sula voi/margariini ja keksinmurut, painele leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotettu kermavaahto. Purista ylimääräiset nesteet pois liivatelehdistä ja lisää kattilaan 1 rkl veden kanssa. Lämmitä seosta, kunnes liivaatteet on liuenneet veteen. Kaada Baileys kattilaan ja sekoita kunnolla liivatteen joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten koko liivateseos ohuena vanana kermavaahtoseoksen joukkoon. Kaada koko täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kunnolla esim. yön yli. 

Valmista kiille pari tuntia ennen tarjoilua. Lämmitä Baileys kattilassa ja liota puristetut liivaatteet joukkoon. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti